Snijd een plakje van de onderzijde van de venkel en halveer de knol. Schaaf of snijd de venkel in dunne reepjes. Hak het venkelgroen fijn. Snipper de ui. Meng de venkel met de rode ui, de kappertjes, het venkelgroen, 2 el olijfolie, de wijnazijn en zout en peper. Snijd de zalmfilet met een scherp mes horizontaal door. Snijd de ham en salie in reepjes. Hak de tomaatjes fijn. Verhit in een koekenpan 1 el olie. Bak de ham knapperig uit. Bak de salie 1 min. zachtjes mee. Schep er de tomaatjes met zout en peper naar smaak door. Leg de onderste helften van de zalmfilets op een bord. Verdeel er het ham-saliemengsel over. Dek af met de bovenste zalmhelften (met huid). Maak in de huid enkele insnedes. Wrijf de zalmfilets in met 1 el olie, zout en peper. Snijd de rozemarijn in stukjes en steek de takjes in de insnedes. Bewaar de zalmfilets afgedekt in de koelkast. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in partjes. Schep ze op de bakplaat om met 2 el olie. Strooi er het zeezout over. Rooster de aardappelen in de oven in 40-45 min. goudbruin en gaar. Leg na 30-35 min. de zalmfilets tussen de aardappelen en bak ze in 8-10 min. naar wens rosé of helemaal gaar. Leg een beetje venkelsalade op 2 borden. Leg er een zalmfilet bij en serveer met de geroosterde aardappelen in een apart schaa
Gevulde zalmfilet van de bakplaat is een recept van Jumbo