Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd de onderkant van de paksoi. Verwijder de stelen van 8 grote bladeren. Kook de bladeren een halve minuut en laat ze op een bord uitdampen. Snijd de resterende witte stengels in reepjes en schep ze om met 2 el olie en zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui zonder dat deze kleurt. Rul het gehakt. Voeg de bosui toe. Breng het op smaak met zout en currypoeder. Snijd de overgebleven paksoibladeren fijn en roer ze door het gehakt. Bak het geheel ca. 5 min. tot de paksoi is geslonken. Leg de bladeren op een grote plank. Verdeel het gehakt erover en vouw de bladeren dicht. Leg ze met de bolle kant naar boven in de ovenschaal, tussen de fijngesneden stengels van de paksoi. Zet de schaal in het midden van de oven en laat de paksoirolletjes nog 15 min. warm wor
Gevulde paksoibladeren met currygehakt is een recept van Jumbo