Breng de bouillon met 650 ml water aan de kook en draai het vuur laag. Voeg de shiitake toe en laat deze 5 min.zachtjes doorkoken. Breng de soep op smaak met zout en vers gemalen peper. Voeg de tilapiafilet toe aan de soep en pocheer deze ca. 5 min. De soep mag niet meer koken! Haal de filet uit de soep, laat hem een beetje afkoelen en snijd hem in blokjes. Snijd de paksoistengels in dunne reepjes, snijd het groen 1 à 2 keer in de lengte en vervolgens in dunne reepjes. Roer nu de fijngesneden paksoi door de bouillon en breng de soep tegen de kook aan. Voeg de blokjes tilapiafilet weer toe aan de soep en warm het gerecht goed door. Schep de bouillon in vier kommen en verdeel de bladselderij erover. Rooster de sesamzaadjes goudbruin. Voeg de olijfolie toe en verdeel dit over de ko
Lichte paksoibouillon met shiitake is een recept van Jumbo