Verwarm de oven voor op 200˚C. Verhit 2 el olie en bak hierin de ui met het vlees. Voeg paprikapoeder en komijn toe, bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout en laat het afkoelen op een bord. Meng de helft van de eieren met de maïs en het vleesmengsel. Snijd met behulp van het schoteltje rondjes deeg uit het hartigetaartdeeg. Verdeel het vleesmengsel erover en vouw de rondjes dicht. Druk de randen goed op elkaar met een vork en prik de bovenkant 1 keer in. Bestrijk elke empanada met wat losgeklopt ei. Leg de empanada’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in het midden van de hete oven in ca. 15 min. goudbruin. Halveer de avocado, verwijder de pit en schraap het vruchtvlees eruit. Meng de avocado met wat citrussap en de koriander. Breng verder op smaak met wat peper en zout en eventueel wat extra citrussap. Serveer de warme empanada’s met de avocadosalsa. Lekker met gebakken cas
Argentijnse empanada’s met avocadosalsa is een recept van Jumbo