Argentijnse empanada’s met avocadosalsa

4
30 min -
-
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C. Verhit 2 el olie en bak hierin de ui met het vlees. Voeg paprikapoeder en komijn toe, bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout en laat het afkoelen op een bord. Meng de helft van de eieren met de maïs en het vleesmengsel. Snijd met behulp van het schoteltje rondjes deeg uit het hartigetaartdeeg. Verdeel het vleesmengsel erover en vouw de rondjes dicht. Druk de randen goed op elkaar met een vork en prik de bovenkant 1 keer in. Bestrijk elke empanada met wat losgeklopt ei. Leg de empanada’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in het midden van de hete oven in ca. 15 min. goudbruin. Halveer de avocado, verwijder de pit en schraap het vruchtvlees eruit. Meng de avocado met wat citrussap en de koriander. Breng verder op smaak met wat peper en zout en eventueel wat extra citrussap. Serveer de warme empanada’s met de avocadosalsa. Lekker met gebakken cas

Argentijnse empanada’s met avocadosalsa is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met avocadosalsa
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hamburgers met avocadosalsa
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse taco's met runderspies, mais en koriander
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Argentijnse stoofschotel
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Ribeye op Argentijnse wijze
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Argentijnse garnalenlollies
30 min-
Bekijk recept
Argentijnse empanada’s met avocadosalsa
25 min-
Bekijk recept