Basisrijst: Spoel de rijst af met koud water en laat uitlekken op een zeef. Laat de rijst vervolgens 20 min. in een kom onder koud water staan. Laat weer uitlekken en spoel nogmaals af. Zet de rijst op met 400 ml water en 1 tl zout en breng het aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. afgedekt koken tot het water door de rijst is opgenomen. Haal de pan van het vuur en laat de rijst 20 min. afgedekt staan. Los met een garde in een kommetje 1 el suiker op in de 2 el rijstazijn. Schep de lauwwarme rijst in een (houten) mengkom en spatel met een houten lepel de zoete azijn door de rijst. Blijf 5 min. doorspatelen om de sushirijst af te laten koelen en de juiste kleverigheid te geven. Vulling: Snijd 1 stengel bleekselderij net zo lang als de breedte van een zeewiervel en schaaf deze in dunne reepjes. Bekleed het sushimatje eerst met een vel keukenplastic en daarna met een zeewiervel. Beleg het zeewiervel voor 2/3 met sushirijst en snijd het rijstvrije zeewier eraf. Draai het zeewiervel met rijst voorzichtig om zodat de rijst naar beneden op het plastic komt te liggen. Rollen: Maak 4 sushirollen van 4 zeewiervellen,250 g sushirijst, 10 krabsticks (surimi), bleekselderij en smeer de sushirollen met de bolle kant van een theelepel in met 50 g zwarte viseitjes. Leg een norivel met de gladde kant op het matje en beleg in een enkele dunne laag 2/3 van het vel met 1/4 deel van de rijst. Laat 2 cm van de bovenkant van het zeewier vrij. 1Beleg de rijst onder het midden met de vulling. Stapel de ingrediënten op elkaar. 1Rol nu, met behulp van het matje, het zeewiervel met de rijst rond de vulling. Bevochtig het vrije deel zeewier boven de rijst met een paar druppels water. Rol door en plak de rol dicht. 1Laat de sushirollen een paar min. rusten. Snijd de rollen, met de naad naar beneden, in stukjes van