Meng de gamba’s met de currypasta. Verhit 2 el olie in de wok en bak hierin de gember en laos 2 min. Voeg de gamba’s toe en bak ze 1 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel ca. 8 min. zachtjes inkoken. Kook de peultjes 5 min. in ruim kokend water. Giet ze af en spoel ze koud. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en giet hem af. Snijd het zachte deel van citroengras zo fijn mogelijk. Schil de papaja, halveer deze, verwijder de pitjes en snijd in dunne reepjes. Meng de papaja met de peultjes, citroengras, limoensap en de rest van de olie. Breng eventueel verder op smaak met wat zout. Schep de basilicum door de curry en verdeel het gerecht direct over 4 borden. Schep de papajasalade ernaast en serveer de warme rijst er apart
Thaise kokoscurry met gamba's en peultjes-papajasalade is een recept van Jumbo