Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af, spoel koud en laat goed uitlekken. Verhit 1 el olie in de wok en bak hierin de vleesreepjes met de spekreepjes, flink wat (versgemalen zwarte) peper, een snuf zout en ½ tl gehakte knoflook gedurende 8 min. Voeg ¾ lente-ui toe en bak 2 min. mee. Voeg de oestersaus en warm het geheel goed door. Voeg evt. extra peper toe. Kook ondertussen de sugarsnaps 3 min. in ruim kokend water. Giet ze af. Verhit de rest van de olie in wok of hapjespan en bak hierin 5 min. de rijst en de rest van de knoflook. Voeg de sugarsnaps toe en warm het geheel goed door. Breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel de geroerbakte rijst over 4 borden of kommen en schep de Chinese vleesreepjes erop. Bestrooi met de achtergehouden lente
Chinese roerbakrijst met sugarsnaps en knoflook is een recept van Jumbo