De rijst: Was de rijst schoon en laat deze ongeveer 15 minuten in warm water weken met wat zout. Giet de rijst af. Verhit een hapjespan en doe de zonnebloemolie erin (eventueel nog een scheutje vloeibare margarine). Bak de rijst ongeveer 5 minuten. Zodra de rijstkorrels van elkaar beginnen te komen en ze van een matte witte kleur in een glanzende witte kleur veranderen, giet je het hete water in de pan. Verkruimel het bouillonblokje en laat het smelten in het hete water. Roer het geheel goed door met een houten lepel en doe de deksel op de pan. Zet het vuur omlaag en laat het ongeveer 15 minuten koken. Haal het deksel niet van de pan. Na 15 minuten haal je het deksel eraf. 1Haal de pan van het vuur en leg twee lagen keukenpapier tussen de pan en het deksel om alle waterdamp volledig op te zuigen. 1Laat de rijst nog 15 minuten nastomen met het deksel op de pan en wikkel de pan daarna in een theedoek om het warm te houden. 1Roer de rijst voor het serveren om met een houten lepel.De gehaktballetjes: 1Verkruimel het brood. 1Rasp de ui en de knoflook fijn of maak er puree van in een blender. 1Meng het verkruimelde brood, de geraspte ui, de knoflook en de rest van de ingrediënten samen met het gehakt. 1Kneed de köfte goed. 1Maak (bij 500 gram gehakt) 17-18 gehaktballetjes. 1Bak of gril de köftes mooi b