Aalbessen-bramenjam

4
- 10 min-
Lunchgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ris met een vork de aalbessen van hun takjes. Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer de bessen en bramen. Doe de vruchtenpuree in een pan en roer de geleisuiker en kaneel erdoor. Breng het mengsel aan de kook en laat het 1 minuut koken. Vul een pot tot de rand met de jam. Draai het deksel erop. Keer de pot om en laat hem ca. 5 minuten staan. Draai de pot weer om en laat hem afkoelen. Bewaar de jam ca. 4 weken in de koelkast.

Aalbessen-bramenjam is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Struisvogelbiefstuk met bramensaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bramenbakewell
30 min Gebak
Bekijk recept
Vlaai met bramenjam
55 min
Bekijk recept
Gebakken reefilet met bramen-rozemarijnjus & aardperenpuree
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Rodebessenchutney
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met marshmallows
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Taart met verse kaas en kleine rode vruchten
35 min
Bekijk recept