Maak aioli door de knoflook, mayonaise en cayennepeper door elkaar te roeren en breng het op smaak met citroensap. Bak de blokjes chorizo in enkele minuten krokant. Laat ze op een stukje keukenpapier uitlekken. Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges af en schil de onderste helft van de asperges. Schep ze om met olie. Schil met een dunschiller drie reepjes van de sinaasappel en snijd de reepjes in superfijne blokjes. Roer ze met het zeezout door elkaar. Snijd een plak van de onder- en bovenkant van de sinaasappel. Snijd de schil eraf, zodat ook al het wit eraf is. Snijd partjes uit het vruchtvlees. Gril de asperges rondom in ca. 5 minuten goudbruin. Verdeel ze over vier borden. Bestrooi de aspergetoppen met sinaasappelzout. Verdeel de sinaasappelpartjes over de asperges, strooi de chorizoblokjes eroverheen. Schep de aioli erna
Gegrilde groene aperges met chorizo en sinaasappel is een recept van Jumbo