Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Snijd het kapje van de tomaten. Schep er het vruchtvlees uit. Strooi een beetje zout in de tomaten om het vocht eruit te halen en zet ze 10 minuten omgekeerd op een bord. Verwarm de oven voor tot 200˚C. Zet de tomaten in de ovenschaal. Giet de rijst af en schep deze in de tomaten. Meng het broodkruim met de knoflook, oregano en zout en peper naar smaak. Strooi dit over de tomaten. Bak de tomaten in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en krokant. Zet na 10 minuten de schaal met koolvishaas erbij en bak de vis in ca. 15 minuten gaar. Maak de slamelange aan met de olijfolie, zout en peper. Verdeel de piri-piri koolvis over 4 borden. Zet er de tomaten bij en serveer met de sal
Piri-piri koolvis met krokante tomaten is een recept van Jumbo