Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de krieltjes in 8 minuten gaar. Schud ze in een brede schaal zodat ze snel afkoelen. Zet de pan apart (voor de dressing). Verhit in een koekenpan de resterende 2 eetlepels olijfolie. Wrijf de kalkoenfilet in met paprikapoeder en zout en peper naar smaak. Bak de kalkoenfilet in 20 minuten gaar en snijd hem in repen. Kook in water met zout de sperziebonen 5-6 minuten. Voeg na 2 minuten de peultjes toe en kook ze samen nog 3-4 minuten. Giet ze af in een vergiet en spoel ze onder koud stromend water af. Zet voor de dressing de pan van de krieltjes terug op het vuur. Pers 1 citroen boven de pan uit en voeg een scheutje water toe. Roer de krieltjes met een spatel los. Voeg de kappertjes met zout en peper naar smaak toe. Schep de groenten met de ui, de kalkoenfilet, de dressing en de kervel door de krieltjes. Snijd de laatste citroen in partjes en serveer deze bij de sal
Bistrosalade met kalkoenfilet is een recept van Jumbo