Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Meng het gehakt met zout en peper naar smaak. Draai er met vochtige handen 16 gehaktballetjes van. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 2-3 minuten bruin aan. Voeg het citroensap met 100 ml water en de rozemarijn toe. Braad de gehaktballetjes met de deksel schuin op de pan in 10 minuten gaar. Verhit intussen 2 el olijfolie in een hapjespan. Fruit de knoflook 1 minuut. Bak de paprika en peultjes al omscheppend in 4-5 minuten beetgaar. Voeg de pastasaus toe en verwarm de saus met de groenten 3 minuten. Schep de gehaktballetjes met het braadvocht door de pastasaus. Verwarm nog 3 minuten. Voeg de basilicum met zout en peper naar smaak toe. Giet de penne af en schep in 4 diepe borden. Verdeel er de gehaktballetjes met de pastasaus
Gehaktballetjes met pastasaus en peultjes is een recept van Jumbo