Friszure chutney van rabarber 3 potjes à 300 ml

0
60 min-
Bijgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng in een grote pan de rabarber, ui, appel, gember, rozijnen, suiker, azijn, kruidnagels, anijszaad, cayennepeper, het kaneelstokje en zout en peper al roerend aan de kook. Kook het mengsel op middelhoog vuur onder regelmatig roeren in ca. 15 minuten gaar. Wees voorzichtig met roeren, het kan af en toe wat opspatten. Laat het op zacht vuur ca. 15 minuten inkoken tot een samenhangende moes ontstaat. Haal de pan van het vuur, verwijder het kaneelstokje, de kruidnagels en roer de moes nogmaals goed door. Vul nu de potjes tot aan de rand met de chutney en sluit ze direct af met de deksel. Zet de potjes 10 minuten omgekeerd weg. Tot je de chutney gebruikt, kun je de potjes het best op een koele, donkere plaats bew

Friszure chutney van rabarber 3 potjes à 300 ml is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Toum (Libanese knoflooksaus)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Avocadosoep met tabasco
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Advocaatmuffins
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Garnalencocktail
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rode bieten en appel met pruimenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde oliebollen
30 min Gebak
Bekijk recept
Gegrilde zalm met friszure citrussalsa
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept