Meng de kipfilet met 3 el olie, 2 el citroensap, 2 tenen knoflook, de helft van de oregano en wat zout en peper. Meng de yoghurt met 1 teen geperste knoflook, zout en peper. Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Verhit de overige 2 el olie in een koekenpan. Bak de aubergine in ca. 5 minuten gaar. Voeg de laatste 2 tenen geperste knoflook en de rest van de oregano toe en bak dit nog 1 minuut mee. Breng op smaak met zout en peper. Schep de rijst door de auberginesalade en laat dit in een schaal afkoelen tot lauwwarm. Rijg de kipfilet aan prikkers. Verhit de grillpan en gril de spiesjes in 8 minuten rondom bruin. Leg de kipspiesjes op een schaal. Doe de yoghurtdipin een kommetje en zet dit bij de spiesjes. Serveer de kipspiesjes met de aubergine-rijstsa
Aubergine-rijstsalade en kipspiesjes met yoghurtdip is een recept van Jumbo