Laat de lamslapjes 1 uur marineren in een marinade van 2 el olie, 2 el sinaasappelsap, 1 el geriste tijm, zout en peper. Dompel intussen de venkel zo'n 30 seconden onder in een pan met kokend water (blancheren) en spoel de groente vervolgens met koud water af. Goed laten uitlekken. Roer een dressing van 1 el olie, de rest van het sinaasappelsap en het restant geriste tijm en zout en peper naar smaak. Schil de sinaasappel en snijd deze in schijfjes. Meng de venkel met de sinaasappelschijfjes en schep de dressing erdoor. Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen gaar. Neem het lamsvlees uit de marinade en omwikkel elk lapje met 2 plakjes katenspek. Vastzetten met een prikker of keukentouw. Steek een takje tijm tussen het vlees en het katenspek. Verhit 1 el olie en bak de lamsmedaillons 3 minuten aan weerszijden. Giet de krieltjes af, wentel ze door 1 el olie en bestrooi ze met (zee)zout. Verdeel de salade over 4 borden, leg de lamsmedaillons erop en serveer met krieltjes.
Ingepakte lamsmedaillons met venkel-sinaasappelsalade is een recept van Jumbo