Ingepakte lamsmedaillons met venkel-sinaasappelsalade

4
20 min -
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de lamslapjes 1 uur marineren in een marinade van 2 el olie, 2 el sinaasappelsap, 1 el geriste tijm, zout en peper. Dompel intussen de venkel zo'n 30 seconden onder in een pan met kokend water (blancheren) en spoel de groente vervolgens met koud water af. Goed laten uitlekken. Roer een dressing van 1 el olie, de rest van het sinaasappelsap en het restant geriste tijm en zout en peper naar smaak. Schil de sinaasappel en snijd deze in schijfjes. Meng de venkel met de sinaasappelschijfjes en schep de dressing erdoor. Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen gaar. Neem het lamsvlees uit de marinade en omwikkel elk lapje met 2 plakjes katenspek. Vastzetten met een prikker of keukentouw. Steek een takje tijm tussen het vlees en het katenspek. Verhit 1 el olie en bak de lamsmedaillons 3 minuten aan weerszijden. Giet de krieltjes af, wentel ze door 1 el olie en bestrooi ze met (zee)zout. Verdeel de salade over 4 borden, leg de lamsmedaillons erop en serveer met krieltjes.

Ingepakte lamsmedaillons met venkel-sinaasappelsalade is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in sherry
1u15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shoarmabroodjes met groenteballetjes en wortel-sinaasappelsalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Venkel-sinaasappelsalade met andijvie en olijven
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelsalade
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Ingepakte maiskolf
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bedelaarskip
2 uur-
Bekijk recept
Croissant-eibroodjes met ham
40 min-
Bekijk recept
Worstjes in bladerdeeg met gebakken kool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept