Stoofpotje van gehaktballetjes met gepocheerde eieren

4
30 min-
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng het gehakt met de ui, 1 tl zout, 1 el olie, vijfkruiden-poeder en de helft van de peterselie. Draai er balletjes van ter grootte van een golfbal. Verhit 2 el olie in een hapjespan. Pers de knoflook erboven uit en fruit dit zo'n 30 seconden zachtjes. Voeg de rest van de peterselie en de tomaten met sap toe. Druk de tomaten met de bolle kant van een lepel iets plat. Laat dit ca. 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de gehaktballetjes toe en gaar ze in ca. 10 minuten. Maak 4 kuiltjes tussen de balletjes en breek in elk kuiltje 1 ei. Laat de dooier heel. Laat de eieren afgedekt in ca. 5 minuten stollen. Verhit intussen de rest van de olie. Bak de courgetteblokjes op hoog vuur in 5 minuten al omscheppend beetgaar. Breng het geheel op smaak met wat zout. Serveer het stoofpotje met courgette-blokjes en stokbr

Stoofpotje van gehaktballetjes met gepocheerde eieren is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van schorseneren en winterpenen
30 min-
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kikkererwtenstoofpotje
20 min Bijgerecht
Bekijk recept