Meng het gehakt met de ui, 1 tl zout, 1 el olie, vijfkruiden-poeder en de helft van de peterselie. Draai er balletjes van ter grootte van een golfbal. Verhit 2 el olie in een hapjespan. Pers de knoflook erboven uit en fruit dit zo'n 30 seconden zachtjes. Voeg de rest van de peterselie en de tomaten met sap toe. Druk de tomaten met de bolle kant van een lepel iets plat. Laat dit ca. 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de gehaktballetjes toe en gaar ze in ca. 10 minuten. Maak 4 kuiltjes tussen de balletjes en breek in elk kuiltje 1 ei. Laat de dooier heel. Laat de eieren afgedekt in ca. 5 minuten stollen. Verhit intussen de rest van de olie. Bak de courgetteblokjes op hoog vuur in 5 minuten al omscheppend beetgaar. Breng het geheel op smaak met wat zout. Serveer het stoofpotje met courgette-blokjes en stokbr
Stoofpotje van gehaktballetjes met gepocheerde eieren is een recept van Jumbo