Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar. Pureer met een staafmixer de basilicum en olijfolie. Breng de basilicumolie op smaak met zout. Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan, bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak ze in 2-3 minuten bruin en van binnen naar wens gaar. Neem de biefstukken uit de pan en laat ze verpakt in aluminiumfolie rusten. Voeg de spinazie in porties aan het achtergebleven bakvet toe en laat dit al omscheppend slinken. Breng de spinazie pittig op smaak met sambal. Verdeel de spinazie over 4 borden. Leg de biefstukken op de spinazie en besprenkel ze met basilicumolie. Serveren met gekookte aardapp
Steak met basilicumolie en spinazie is een recept van Jumbo
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)