Doe de broodmix met suiker in een kom en rasp de sinaasappelschil erboven. Hak de pistachenoten grof, knip de abrikozen in stukjes en roer ze met de rozijnen goed door de broodmix. Laat op laag vuur boter in een pan smelten en schenk de melk erbij. Haal de pan van het vuur. Klop de eieren los en bewaar 1 ei. Roer het eimengsel door de boter met melk en schenk het bij de broodmix. Meng alles goed met een mixer met deeghaken en kneed het deeg daarna met koele handen tot een deegbalen rol er strengen van 40 cm van. Leg deze naast elkaar op de bakplaat en vorm. Laat het deeg in een met plastic afgedekte kom ca. 15 minuten rijzen. Bestrooi het aanrecht met bloem, verdeel het deeg in 3 gelijke stukken een vlecht. Plak de einden met wat water aaneen. Bedek de vlecht met folie en een theedoek en laat ’m op een warme plaats nog 45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200˚C. Klop ’t laatste ei los met 1 el melk en bestrijk de vlecht ermee. Bak het brood in ca. 25 minuten bruin. Laat het brood buiten de oven afkoelen.