In diepe pan olie verhitten en ui 3 minuten zachtjes bakken. 8 el witlof apart houden. Rest witlof en knoflook aan ui toevoegen en 2 minuten meebakken. ¾ l heet water en bouillonblokjes toevoegen, al roerend aan kook brengen en 10 minuten koken. Amandelen in droge koekenpan al roerend lichtbruin laten worden. Op bord laten afkoelen. Korst van geitenkaas snijden. Kaas op bord met vork fijnprakken en met apart gehouden witlof, dille en amandelen mengen. Soep na 10 minuten koken met staafmixer pureren. 2 el geitenkaasmengsel door soep roeren. Rest geitenkaasmengsel in bergjes midden op 4 warme soepborden of in kommen scheppen. Soep er omheen scheppen. Direct serveren. Lekker met geroosterd volkorenb
Witlofsoep met geitenkaas, dille en geschaafde amandelen is een recept van Jumbo