Hete bliksem met oosterse speklapjes

4
20 min-
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In grote pan aardappelen, appels en bouillonblokje in water in ca. 20 minuten gaarkoken. Speklapjes bestrooien met zout en peper. In koekenpan olie verhitten. Speklapjes om en om bruin bakken. Ui toevoegen en ca. 3 minuten zachtjes meebakken. Ketjap en 1 dl water toevoegen en speklapjes in nog ca. 10 minuten gaar laten worden. Aardappelen en appels boven kom afgieten. Met zo veel kookvocht als nodig tot grove stamppot stampen. Op smaak brengen met zout en peper. Speklapjes op stamppot leggen. Direct serveren met ketjap

Hete bliksem met oosterse speklapjes is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Speklapjes met witlof uit de oven
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken speklapjes met komkommersalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met groninger worst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde speklapjes met bieten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Eendenborst met warme appelstroop op hete bliksem
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelstamppot (hete bliksem)
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept