Verwijder de toppen en het groen van de venkel. Snijd de venkel in partjes van ½ cm dik. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de venkel in 5 min. goudbruin. Voeg de aardappelen toe en bak samen nog eens 15 min. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de onder- en bovenkant van de citroen en grapefruit. Snijd de schil eraf en het vruchtvlees tussen de vliesjes uit in kleine blokjes. Vang het sap op. Schep de blokjes met het sap in een kommetje. Roer de munt en 3 el olie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de grillpan. Dep de vis droog met keukenpapier, bestrooi met zout en peper en bestrijk beide kanten met de resterende olie. Leg de vis op de huid in de grillpan en gril 4 min. Draai de vis om en gril de andere kant nog 1 min. Verdeel de vis over vier borden, schep de salsa en het sap erover. Schep de venkel-aardappelen ernaast.&n
Friszure citrussalsa met gegrilde zalm is een recept van Jumbo