Speculaas bonbons

4
60 min -
-
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de suiker met de bloem, fiber husk, speculaaskruiden en het bakpoeder.  Voeg de boter toe en wrijf tot een kruimelig deeg. Voeg de helft van de citroenschil, het citroensap, de melk en de helft van het ei toe en kneed alles tot een deegbal. Druk de bal plat, verpak in plasticfolie en laat 30 min. opstijven in de koeling.  Houd 20 amandelen apart en maal de rest met de suiker, stemgember en rest van de citroenschil tot een dikke spijs in de keukenmachine.  Verwarm de oven voor tot 180°C. 5 Vorm van de spijs 20 kleine bolletjes en verdeel het deeg in 20 porties. Vorm balletjes en druk deze plat tot cirkels van ca. 6 cm. Druk een spijsbolletje in het midden van de cirkels, vouw het deeg rond de spijs en zorg dat de naadjes zijn weggewerkt. Zet de pakketjes met de bolle kant naar boven op de bakplaat. Druk de overige amandelen op de bonbons en bestrijk ze met de rest van het losgeklopte ei. 6 Bak ze 25 min. in de oven. Laat afkoelen op een roos

Speculaas bonbons is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Carpaccio bonbons met truffelmayonaise
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Slabonbons met mierikswortel-roomkaas
35 min Snack
Bekijk recept
Zalmbonbons met geitenkaas
Snack
Bekijk recept
Palet d'Or bonbons
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gevulde pepernoten
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Speculaastaart met peer
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Œufs à la neige met chocolade
20 min Nagerecht
Bekijk recept