Verwarm de oven voor tot 175°C. Rol 2 cm grote kruidnootjes van het deeg en drukze een beetje plat op de bakplaat. Leg ze naast elkaar met wat ruimte ertussen. Strijk met een kwast een dun laagje losgeklopt ei op de kruidnootjes. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de kruidnootjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Haal de bakplaat uit de oven en laat de kruidnootjes goed afkoelen. Roer de mascarpone los met de suiker. Rasp de schil van de citroen erboven en knijp het sap van een halve citroen erboven uit. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden. Schraap met de punt van een scherp mesje het vanillemerg eruit. Voeg het toe aan de mascarpone en roer alles goed door elkaar. Schep met een lepel een beetje mascarpone op de onderkant van een kruidnootje en druk er een tweede kruidnootje tege
Kruidige dubbeldekkers met citroenroom is een recept van Jumbo