Kruidige dubbeldekkers met citroenroom

4
30 min -
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 175°C. Rol 2 cm grote kruidnootjes van het deeg en drukze een beetje plat op de bakplaat. Leg ze naast elkaar met wat ruimte ertussen.  Strijk met een kwast een dun laagje losgeklopt ei op de kruidnootjes.  Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de kruidnootjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Haal de bakplaat uit de oven en laat de kruidnootjes goed afkoelen.  Roer de mascarpone los met de suiker. Rasp de schil van de citroen erboven en knijp het sap van een halve citroen erboven uit. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden. Schraap met de punt van een scherp mesje het vanillemerg eruit. Voeg het toe aan de mascarpone en roer alles goed door elkaar. Schep met een lepel een beetje mascarpone op de onderkant van een kruidnootje en druk er een tweede kruidnootje tege

Kruidige dubbeldekkers met citroenroom is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Spitskool met citroenroom
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mosselen met citroenroom en peterselie
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Amandelkoeken met citroen
20 min Snack
Bekijk recept
Citroen-frambozenschuimgebak met citroengranita
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Chaï (kruidige thee)
15 min
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept