Ovenschotel rode kool

4
55 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng alle ingrediënten van de marinade door elkaar en schep de speklappen hier door. De af en laat minimaal een half uur marineren in de koelkast. Je kunt ze ook al een dag van te voren in de marinade zetten. Verwarm ondertussen de oven op 180 graden. De aardappelschijfjes kun je het beste een paar minuten in een afgesloten bakje verwarmen in de magnetron of een paar minuten koken in water. Hierdoor hoeven ze minder lang in de oven. Doe de rode kool in een zeef en laat het ergste vocht er uit lopen. Roer de creme fraiche door de rode kool en breng op smaak met peper en zout. Schep de cashewnoten er ook door en verdeel daarna over de bodem van een ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de rode kool en bestrooi met wat peper, zout en tijm. Zet de ovenschaal ongeveer 15 min in de oven. Bak ondertussen de speklappen ongeveer 15 min in een pan mooi bruin. Leg de speklapjes daarna op de ovenschotel en zet nog 10 min in de oven.

Ovenschotel rode kool is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept