Pasta met gehaktballetjes in romige saus

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Halveer ondertussen de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de knoflook fijn.
  • 2 Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in 8 min. bruin en gaar.
  • 3 Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min. Voeg de tomate frito toe en breng aan de kook. Laat de saus 5 min. zachtjes koken.
  • 4 Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en voeg de spinazie in delen toe. Laat al omscheppend slinken.
  • 5 Snijd de blaadjes basilicum in reepjes. Voeg 2/3 van het basilicum met de mascarpone toe aan de tomatensaus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 6 Schep de pasta in diepe borden. Schep de spinazie en gehaktballen erop. Verdeel de saus erover en bestrooi met de rest van het basilicum.

Pasta met gehaktballetjes in romige saus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept