Gratin van aardappel, ansjovis en ui

4
25 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Rooster de sneetjes brood tijdens het voorverwarmen ca. 10 min. in de oven.
  • 2 Snijd de uien in dunne ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie uit het blikje ansjovis in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de uien toe en bak 10 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Snijd ondertussen de ansjovis en de blaadjes van de peterselie fijn. Voeg van het vuur toe aan het uienmengsel en schep om.
  • 3 Schil de aardappelen en schaaf in plakjes met de keukenmachine of een kaasschaaf. Verdeel de helft van de aardappelen over de ingevette ovenschaal en schep het uienmengsel erop. Dek af met de rest van de aardappelen. Schenk de slagroom erover en verkruimel de geroosterde sneetjes brood erboven. Leg de boter in vlokjes erop en bak in ca. 1 uur net onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Bon appétit!.

Gratin van aardappel, ansjovis en ui is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spannende spekpannenkoeken met ui
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept