1 Breng een pan water aan de kook. Maak een kruisje in de bovenkant van de tomaten. Dompel ze 20 sec. onder in de pan kokend water. Haal ze met een schuimspaan uit het water en leg ze in koud water. Trek vervolgens de velletjes eraf. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd elk kwart in de lengte doormidden.
2 Halveer de kreeftenstaarten door met een groot, scherp mes in de lengte door het pantser te snijden. Meng de kruiden met de tomaat.
3 Breng de sjalot met de wijn in een steelpan aan de kook en laat op hoog vuur in 5 min. tot de helft inkoken. Zeef de wijn en doe terug in de pan. Voeg op laag vuur al kloppend met een garde de boter toe. Breng op smaak met peper en zout.
4 Verhit ondertussen de grillpan en gril de gehalveerde kreeftenstaarten in ca. 1 1/2 min. per kant gaar. Serveer de saus met de kruiden-tomatensalade bij de kreeft.
Kreeftenstaart met beurre blanc is een recept van Albert Heijn