Mantelschelpen met citroenboter

4
25 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 7 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Roer de rasp door de boter. Snijd de helft van de peterselie heel fijn en meng door de citroenboter. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • 2 Kook de peultjes 2 min. Giet af en spoel koud onder de kraan. Snijd in de lengte in reepjes en verdeel over de kommetjes of de borden. Pluk de dille en verdeel de dille, tuinkers en de rest van de blaadjes peterselie erover. Pers de citroenhelft uit. Besprenkel de peultjes met het sap.
  • 3 Zorg dat de mantelschelpen ontdooid zijn. Verhit olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de mantelschelpen met peper en zout en bak ze op middelhoog vuur 3 min. Keer halverwege.
  • 4 Leg in elk kommetje 1 mantelschelp of verdeel de schelpen over borden. Verdeel de garnalen erover. Schep op elke mantelschelp 1 tl kruiden-citroenboter.

Mantelschelpen met citroenboter is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde coquilles
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Boontjes met geitenkaas en citroenboter
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mini-paasstolletjes met vanille-citroenboter
10 min
Bekijk recept
Carpacciopasteitjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gegrilde mantelschelpen met waterkers en sinaasappel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van mantelschelpen met cantharellen geparfumeerd met een vleugje vanille
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept