Shichimi-zalm met aspergenoedels

4
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Kook de asperges in ruim water in 6 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien en bosuitjes in ringen. Snijd de zalm in 4 stukken en wrijf de stukken in met de specerijenmelange.
  • 2 Verhit 2 el olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de zalm in 4 min. bruin en vanbinnen rosé. Keer halverwege. Neem de zalm uit de pan en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten. Schenk de rest van de olie in de pan fruit de ui 1 min. Voeg de mie, asperges, sojasaus en helft van de bosui toe en bak nog 2 min.
  • 3 Verdeel de mie over 4 diepe borden. Leg er de zalmfilet op en bestrooi met de rest van de bosui.

Shichimi-zalm met aspergenoedels is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Schelvis in ham met aardappelpuree en spinazie
16 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gewokte udonnoedels met kipdijfilet, zeekraal en shiitake
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelenbouillon met shiitakes en omeletreepjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mihoen met andijvie en zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept