1 Boen de krielaardappelen schoon en halveer ze. Kook ze in water met zout in 10 min. gaar. Bestrooi de karbonades met peper en eventueel zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de karbonades in 10 min. bruin en gaar. Keer halverwege.
2 Snijd ondertussen de paprika in ringen en snipper de sjalotten. Verdeel de sla, paprika en de helft van de sjalot over een schaal. Besprenkel de salade met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3 Neem de karbonades uit de pan en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten. Fruit ondertussen de rest van de sjalot 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de cranberrycompote, tijm en het water toe. Verwarm nog 1 min. en roer glad. Verdeel het vlees over de borden en schenk er de cranberrysaus over. Serveer met de aardappelen en salade.
Karbonade met cranberry-tijmsaus is een recept van Albert Heijn