1 Snijd de uien in halve ringen, de knoflook fijn en het spek in stukjes. Verhit de helft van de boter in een pan en bak het spek 3 min. Voeg de knoflook, ui, biet en azijn toe en bak 8 min. op middelhoog vuur.
2 Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer tot deze bijna helemaal is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
3 Rasp de Parmezaanse kaas. Neem de pan van het vuur en roer de rest van de boter en de helft van de kaas erdoor. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan. Klop ondertussen met een mixer of garde de slagroom lobbig.
4 Schep de risotto nog 1 keer om en verdeel over de borden. Schep een lepel slagroom erop en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.
Risotto met rode wijn en slagroom is een recept van Albert Heijn