1 Snipper de sjalot zeer fijn en snijd de biet in zeer fijne blokjes. Verdeel de sjalot over 2 kommen. Voeg aan 1 kom biet en de rodewijnazijn toe. Schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Dek af en laat 1 uur marineren.
2 Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.Snijd het vruchtvlees zo fijn mogelijk en doe in de andere kom met de sjalot. Snijd het vruchtvlees van de romaatjes zo fijn mogelijk en voeg toe aan de sjalot en rode peper. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en sap door de rodepeper-tomatensalsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Dek af en laat 1 uur marineren.
3 Verdeel de ijsblokjes over een grote serveerschaal. Maak de oesters open: leg steeds een oester in een theedoek in 1 hand, met de vlakke kant naar boven en het scharnier naar je toe. Steek met het oestermes in het scharnier, wrik los en snijd de sluitspier van de oester aan de bovenkant los. Verwijder het gruis en snijd de onderkant van de oester los. Draai de oester om in de schelp. Leg op de serveerschaal.
4 Snijd citroen in partjes en leg deze tussen de oesters. Serveer er de gemarineerde bietjes, de rodepeper-tomatensalsa en (versgemalen) peper bij.
Oesters met gemarineerde bietjes & rodepeper-tomatensalsa is een recept van Albert Heijn