1 Verwarm de melk tot lauw. Neem van het vuur. Doe de gist, saffraan en 15 g suiker in een kom. Voeg de melk toe, roer door en laat 10 min. staan. Zeef ondertussen de bloem boven een ruime kom. Voeg het melkmengsel, de rest van de suiker, het zout, 1 ei, de boter en de cranberry's toe. Kneed met de hand in 15 min., of met een mixer met deeghaken in 10 min., tot een samenhangend deeg.
2 Vet een kom in met boter. Leg het deeg erin, dek af met vershoudfolie en laat 1 uur en 30 min. rijzen op een droge, warme plek tot het in volume is verdubbeld. Kneed het deeg door. Maak er 12 rolletjes van 15 cm van in de vorm van een S. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat met
25 cm tussenruimte. Dek af met ingevet vershoudfolie en laat op een droge, warme plek nog 30 min. rijzen.
3 Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Klop het andere ei los met het water. Verwijder de vershoudfolie. Bestrijk de broodjes met het eimengsel. Bak ze in ca. 10 min. goudbruin en gaar. Serveer lauw of koud.