Boen de pompoen schoon, snijd hem in parten en verwijder de zaadlijsten. Schillen hoeft niet. Snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 2 cm. Verhit 3 el olijfolie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de pompoen toe en bak 2 min. mee. Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. koken. Doe de olijfolie extra vierge in de beker van de staafmixer. Houd 4 mooie takjes basilicum achter voor garnering. Haal de blaadjes van de rest van de basilicum en voeg ze met de knoflook toe aan de olie. Pureer met de staafmixer tot een gladde dikke massa. Breng op smaak met zout en peper. Pureer de soep met de staafmixer glad. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over vier kommen en schenk de basilicumolie er in spiraal/swirl op. Garneer met de achtergehouden basil
Pompoensoep met basilicumolie is een recept van Jumbo