Pompoensoep met basilicumolie

4
20 min -
Soep
3 sterren op basis van 9 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Boen de pompoen schoon, snijd hem in parten en verwijder de zaadlijsten. Schillen hoeft niet. Snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 2 cm. Verhit 3 el olijfolie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de pompoen toe en bak 2 min. mee. Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. koken.  Doe de olijfolie extra vierge in de beker van de staafmixer. Houd 4 mooie takjes basilicum achter voor garnering. Haal de blaadjes van de rest van de basilicum en voeg ze met de knoflook toe aan de olie. Pureer met de staafmixer tot een gladde dikke massa. Breng op smaak met zout en peper.  Pureer de soep met de staafmixer glad. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over vier kommen en schenk de basilicumolie er in spiraal/swirl op. Garneer met de achtergehouden basil

Pompoensoep met basilicumolie is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Citroenkip
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde zalm met courgettesalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Alain Carons niçoise de legumes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenterisotto met brie en basilicumolie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
50 min Voorgerecht
Bekijk recept