Verwarm de oven voor tot 200°C. Verwijder de buitenste schil van de ui en snijd een stukje van de onderkant zodat ze stevig staan. Snijd ze kruislings in maar net niet helemaal door. Duw ze open en zet ze in de schaal. Bestrooi ze met zout en peper en leg in elke ui een blokje boter en kaas. Strooi de oregano in kleine takjes over de ui. Rooster de ui in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar. Schil ondertussen de aardappelen en knolselderij, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ruim water met zout in 20 min. gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. 3 Verwarm de melk. Voeg de boter en de melk bij de aardappelen en stamp tot een grove puree. Voeg evt. nog wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de puree met de uien. &
Geroosterde uien met knolselderij-aardappelpuree is een recept van Jumbo