Doe de frambozensiroop met de wijn, 1 kaneelstokje en 800 ml water in een eerste pan. Doe de suiker en de vanillesuiker met het tweede kaneelstokje en 700 ml water in een tweede pan. Boen de sinaasappel schoon en trek met de dunschiller repen van de schil. Pers de vrucht uit. Voeg de sinaasappelrepen en het sap toe aan de tweede pan. Schil de peren maar laat het steeltje zitten. Verdeel de peren over de pannen. Breng aan de kook. Stoof de peren afgedekt in 45 min. gaar, tot de punt van een scherp mes makkelijk door het vruchtvlees glijdt. Laat de peren in het stoofvocht afkoelen. Snijd elke peer in kwarten en verwijder het klokhuis. Maak met de kwarten weer hele peren, wissel de kleur van de kwarten af en zorg ervoor dat elk setje een steeltje heeft. Kook ondertussen het stoofvocht van beide pannen in tot siroopdikte. Verwarm de peren vlak voor serveren in de magnetron. Zet ze op een schaal en schenk er wat siroop van beide soorten over.
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren is een recept van Jumbo