Klop de melk, eieren en olie met een garde los in een kom en voeg een mespunt zout toe. Zeef de bloem erboven en klop alles goed door elkaar. Giet het beslag door een zeef zodat het mooi glad wordt. Laat het beslag min. 15 min. rusten op kamertemperatuur. Roer de suiker en kaneel door elkaar. Verhit 2 el boter in een koekenpan en bak de appelpartjes op middelmatig hoog vuur in ca. 10 min. goudbruin. Strooi 1 el kaneelsuiker over de appels. Schenk de cognac erover, draai het vuur uit, maar houd de appels warm door ze af te dekken met aluminiumfolie. Verhit in een koekenpan met anti-aanbaklaag een klein beetje boter. Schenk een dunne laag beslag in de pan. Bak de onderkant mooi goudbruin. Keer de crêpe zodra de bovenkant is gestold en bak de andere kant ook goudbruin. Laat de crêpe op een bord glijden en bak op dezelfde manier met de rest van het beslag nog 7 crêpes. Houd ze warm onder een stuk folie. Leg op vier borden 2 warme flensjes, verdeel de appel erover en vouw ze dicht. Schep op elk bord 2 tl crème fraîche en bestrooi met kaneelsuiker en het amandelschaafsel. &
Crêpe d'amour met kaneelappels en cognac is een recept van Jumbo