Breng de slagroom met het vanillestokje tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur, leg de deksel erop en laat de room 15 min. trekken. Verwarm de oven voor tot 140˚C. Vis het vanillestokje uit de room, schraap het merg eruit en roer dit door de room. Klop met een garde 100 g suiker door de eidooiers. Schenk al kloppend de vanilleroom door een zeef bij de eidooiers. Zet de schaaltjes in de ovenschaal en schenk de vanilleroom erin. Vul de schaal met warm (niet kokend) water tot max. halverwege de schaaltjes. Dek losjes af met aluminiumfolie. Bak de crèmes 50-55 min. in de oven, tot ze net stevig voelen. Neem de schaaltjes uit de schaal en laat ze afkoelen. Zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om door en door koud te worden. Bestrooi met de resterende suiker. Karamelliseer de suiker met de crème brûléebrander en serveer direct. &