Verhit de oven voor op 200°C. Breng in een ruime pan water met een theelepel zout aan de kook. Voeg de macaroni toe zodra het water kookt en kook deze gaar volgens de aangegeven tijd op de verpakking. Roer af en toe en giet af. Verhit 2 el van de olie in een hapjespan (of ruime koekenpan) en fruit hierin de ui en knoflook 3 min. Doe het pastagehakt erbij en bak dit al roerend bruin. Voeg de bechamelsaus, smeerkaas en mosterd toe en roer de saus goed door. Schep de saus door de gare pasta en roer 100 g van de geraspte kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie en vul de schaal met de pasta. Meng het paprikapoeder in een kom met het paneermeel en de rest van de kaas. Verdeel dit over het gerecht en leg de blokjes boter erop. Bak de macaronischotel 25 min. in de oven tot de korst mooi goudbruin