Breng in een ruime pan water met een theelepel zout aan de kook. Voeg de fusilli toe zodra het water kookt en kook de pasta gaar volgens de aangegeven tijd op de verpakking. Roer af en toe. Voeg de tuinerwtjes toe en kook deze de laatste 2 min. mee. Giet de pasta en erwtjes af en spoel ze koud onder de kraan. Laat goed uitlekken. Rasp de schil van ½ sinaasappel en pers het sap uit 1 sinaasappel. Schil de andere sinaasappels en snijd met een klein mesje de partjes uit de binnenste vliesjes en houd deze apart. Kook het sap en de rasp in tot er nog maar een paar eetlepels van over zijn. Laat het sap afkoelen en roer het door de crème fraîche en de mayonaise. Haal de muntblaadjes los van de takjes en houd de bovenste kleine blaadjes apart als garnituur. Hak de overige blaadjes grof. Trek de surimisticks in reepjes en roer ze samen met het sinaasappelmengsel, de sinaasappelpartjes en de munt door de pasta met tuinerwten. Breng de salade op smaak met peper en zout en serveer op een mooie schaal. Garneer met de achtergehouden muntblaa
Frisse pastasalade met sinaasappel en surimi is een recept van Jumbo