Verwarm de oven voor op 210°C. Mix het bakmeel, de suiker en ¼ theelepel zout in een kom. Kneed er de boter door tot grove deegvlokjes ontstaan. Rasp er de schil van 1 citroen boven. Voeg het ei, 4 eetlepels slagroom en 2 eetlepels citroensap toe en kneed het deeg kort. Dek het af en laat het 15 min. in de koelkast rusten. Rol het deeg 3 cm dik uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek met een steker 8 gelijke rondjes uit en leg deze op de bak-plaat. Strijk de bovenkant in met de resterende slagroom. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de scones 12 min. Snijd ze doormidden, schep een lepel clotted cream op de onder-ste helft en prak met een vork 2 frambozen in de crème. Dek af met de bovenste helft van de scone. Schep een klein lepeltje cream op de scones en garneer met frambozen. Zet ze op een bordje met de resterende frambozen ernaast. Trek met een zesteur* nog extra citroenkrulletjes boven de scones of rasp er wat citroenschil over. &
Friszoete citroenscones met clotted cream is een recept van Jumbo