Verwarm de oven voor op 175°C. Rooster de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin, schep ze op een bord en laat ze afkoelen. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker ca. 4 min. tot een luchtig geheel. Rasp de citroen-schil erboven en knijp de halve citroen erboven uit. Voeg een snufje zout toe en roer alles goed door elkaar. Voeg al mixend één voor één de eieren toe en voeg langzaam de melk toe. Doe erna het zelfrijzend bakmeel en de amandelen erbij en mix alles goed. Schep het beslag in de hartjesvorm. Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de cake in 35 min. goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen, haal hem uit de vorm snijd hem overlangs in drie gelijke plakken. Verdeel de jam gelijkmatig over de onderste twee lagen cake. Stapel de lagen cake op elkaar. Rol de fondant met een deegroller uit tot een grote dunne lap van 3 mm dik. Vouw het over de cake. Druk het aan zodat de vorm van het hartje goed zichtbaar is. Snijd de overtollige fondant aan de onderkant met een mesje weg. Strijk met een natte kwast een dun laagje water over het fondant. Strooi de confetti erover. Maak met de decoreerstift van links naar rechts streepjes over de cake en strooi nog een beetje confetti erover. Zet de taart op een mooie schaal en laat de taart even drogen.
Amandelcake met bosvruchtenjam is een recept van Jumbo