Meng de boter, suiker, vanillesuiker, nougatine en het gemberpoeder door elkaar. Voeg de bloem toe en kneed tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het in de koelkast minimaal 30 min. rusten. Verwarm de oven voor op 170°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank tot een dikte van ½ cm. Steek met de uitsteker vormpjes van het deeg uit. Leg ze op een bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in ca. 15 min goudgeel. Maak het gebaksglazuur zacht volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Knip een puntje van het zakje glazuur. Maak een spiraal van het glazuur op de koekjes en strooi direct de chocoladesteentjes erover, voordat het glazuur opdroogt. Laat het glazuur hard worden voor je de koekjes in de trommel doet. Tip: Je maakt de koekjes supersnel als in plaats van de vormpjes uit te steken een rol van het deeg maakt en deze vervolgens in ½ cm dikke plakken snijdt. &
Notenkoekjes met chocoladesteentjes is een recept van Jumbo