Haal de blaadjes van de Italiaanse kruiden en hak ze zeer fijn. Roer ze met de knoflook in een kommetje door de boter. Schep de zachte boter in het midden van de folie van 20 cm en vorm het tot een staaf van 10 cm. Wikkel de folie rond de boter en draai de uiteinden van het plastic als een zuurtje op. De boter vormt zich zo tot en rol. Laat de kruidenboter min. 1 uur opstijven in de koeling. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Was de schorseneren grondig onder de kraan. Schil ze met een dunschiller en snijd ze schuin in stukken van 5 cm. Schil de pastinaak en winterpeen met een dunschiller en snijd de wortel in stukken van 5 cm. Halveer de stukken over de lengte en snijd deze in kwarten. Schil de koolraap en snijd deze in plakken van 1 cm. Doe alle gesneden groenten in een kom en hussel deze om met de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Spreid de groenten uit over een bakblik of in een ruime ovenschaal en rooster ze 20 min. in de oven. Verwijder de plastic folie van de boter en snijd de boter in plakjes van 1 cm dik. Serveer de vergeten groenten met de kruidenb
Geroosterde 'vergeten' groenten met kruidenboter is een recept van Jumbo