Doe de witte chocolade in een glazen of stalen kom en smelt de chocolade au bain-marie boven warm water. Zet apart en smetl vervolgens de upre chocoladein een kom boven hetzelfde water. Voeg de dooier en de port toe zodra de pure chocolade gesmolten is. Het mengsel wordt nu flink dik. Voeg met een pollepel zo veel heet water uit de pan toe dat het chocolademengsel weer de dikte van yoghurt krijgt. Haal dan de kom uit de pan met het hete water. Sla de eiwitten met de suiker stijf in een vetvrije kom. Klop de slagroom lobbig. Spatel de helft van de slagroom snel door de gesmolten witte chocolade en werk er dan zo snel mogelijk de helft van het eiwit doorheen. Spatel de rest van de slagroom en het eiwit door de pure chocolade. Doe elke mousse in een spuitzak. Vul vier grote glazen of coupes voor de helft met de pure chocolade. Roer de cranberrycompote los in een kommetje en lepel de helft ervan over de pure mousse. Spuit nu het glas bijna vol met de witte mousse en schep hierop de rest van de compote. Zet de glazen min. 1.5 uur in de koeling om op te sti
Witte en pure chocolademousse cranberries is een recept van Jumbo
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote