Witte en pure chocolademousse cranberries

4
30 min -
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de witte chocolade in een glazen of stalen kom en smelt de chocolade au bain-marie boven warm water. Zet apart en smetl vervolgens de upre chocoladein een kom boven hetzelfde water. Voeg de dooier en de port toe zodra de pure chocolade gesmolten is. Het mengsel wordt nu flink dik. Voeg met een pollepel zo veel heet water uit de pan toe dat het chocolademengsel weer de dikte van yoghurt krijgt. Haal dan de kom uit de pan met het hete water. Sla de eiwitten met de suiker stijf in een vetvrije kom. Klop de slagroom lobbig. Spatel de helft van de slagroom snel door de gesmolten witte chocolade en werk er dan zo snel mogelijk de helft van het eiwit doorheen. Spatel de rest van de slagroom en het eiwit door de pure chocolade. Doe elke mousse in een spuitzak. Vul vier grote glazen of coupes voor de helft met de pure chocolade. Roer de cranberrycompote los in een kommetje en lepel de helft ervan over de pure mousse. Spuit nu het glas bijna vol met de witte mousse en schep hierop de rest van de compote. Zet de glazen min. 1.5 uur in de koeling om op te sti

Witte en pure chocolademousse cranberries is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Platte notentaart
2 uur-
Bekijk recept
Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept