Verwarm de oven voor op 200 ºC. Spreid de noten uit op een bakblik en rooster ze 5 min. in de oven. Druk de noten fijn onder een stevige pan en hak ze vervolgens nog fijner met een mes of maal ze fijn in de keukenmachine. Houd een aantal noten apart om mee te garneren. Doe de dooiers en de suiker in een kom en zet de kom in een steelpan met heet water op het vuur. Mix het mengsel 5 min. tot het dik en romig is. Haal de kom uit de pan en roer de likeur erdoorheen. Laat 30 min. afkoelen. Mix 2 dl van de slagroom bijna stijf en spatel deze samen met de gehakte noten dor het dooiermengsel. Vul vier puddingvormpjes met het mengsel en laat ze afkoelen en in minimaal 3 uur invriezen. Breng na 3 uur de rest van de room in een steelpannetje aan de kook en smelt hierin de toffees. Roer goed met een garde. Houd de vormpjes met de parfait kort onder de hete kraan en klop de parfait uit de vorm op de bordjes. Lepel de warme saus eromheen en garneer met de n
Notenparfait met caramelsaus is een recept van Jumbo