Splits de eieren: breek een ei in het midden en vang het eiwit op in een kom, terwijl je de dooier van eierkapje naar eierkapje overgiet. Mix de eiwitten met een handmixer tot ze beginnen te schuimen. Doe dit in een vetvrije kom met vetvrije haken. Voeg de suiker toe. Blijf mixen tot het schuim zo stevig is dat het mengsel in de kom blijft zitten als je deze ondersteboven houdt. Mix de maizena door het schuim. Schep het eiwitschuim uit de kom in een grote hoop in het midden van een bakplaat met bakpapier. Spreid het schuim uit tot een ronde van 20 cm doorsnede en 3 tot 4 cm dik. Zet de bakplaat met het schuim in de oven en verlaag de oventemperatuur naar 120 ºC. Bak de schuimtaart 1.5 uur tot de buitenkant knapperig is, maar het schuim van binnen nog zacht. Laat de schuimtaart afkoelen. Mix de slagroom stijf (zonder suiker) en verdeel deze over de schuimtaart. Leg hierop het rode f