Dep de rosbief goed droog met keukenpapier en bestrooi het vlees rondom met peper en zout. Verhit de vloeibare margarine in een braadpan en bak het vlees in 4 min. rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en leg op een schaal. Voeg de spekblokjes en sjalotten toe aan het braadvocht en bak ze 3 min. Doe de tomatenpuree en suiker erbij en bak deze 1 min. al roerend mee. Giet de wijn en de fond in de pan en klop goed met een garde zodat er een egale saus ontstaat. Breng de saus aan de kook en voeg de takjes tijm toe. Houd een paar takjes apart om mee te garneren. Leg het vlees terug in de pan en draai het vuur laag. Gaar de rosbief in 20 min. rosé. Keer het vlees af en toe om in de saus. haal het vlees weer uit de pan en leg het onder aluminiumfolie op een schaal. Laat het vlees 10 min. rusten (dit voorkomt dat alle vleessappen eruit lopen bij het snijden van de rosbief). Laat de saus nog een beetje inkoken en schep deze in een grote diepe schaal. Snijd het vlees in plakken en leg deze dakpansgewijs op de schaal. Garneer met de achtergehouden tijmta
Malse rosbief met rode wijnsaus is een recept van Jumbo