Malse rosbief met rode wijnsaus

4
30 min -
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Dep de rosbief goed droog met keukenpapier en bestrooi het vlees rondom met peper en zout. Verhit de vloeibare margarine in een braadpan en bak het vlees in 4 min. rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en leg op een schaal. Voeg de spekblokjes en sjalotten toe aan het braadvocht en bak ze 3 min. Doe de tomatenpuree en suiker erbij en bak deze 1 min. al roerend mee. Giet de wijn en de fond in de pan en klop goed met een garde zodat er een egale saus ontstaat. Breng de saus aan de kook en voeg de takjes tijm toe. Houd een paar takjes apart om mee te garneren. Leg het vlees terug in de pan en draai het vuur laag. Gaar de rosbief in 20 min. rosé. Keer het vlees af en toe om in de saus. haal het vlees weer uit de pan en leg het onder aluminiumfolie op een schaal. Laat het vlees 10 min. rusten (dit voorkomt dat alle vleessappen eruit lopen bij het snijden van de rosbief). Laat de saus nog een beetje inkoken en schep deze in een grote diepe schaal. Snijd het vlees in plakken en leg deze dakpansgewijs op de schaal. Garneer met de achtergehouden tijmta

Malse rosbief met rode wijnsaus is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvlees in rode wijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Halloweencake
Nagerecht
Bekijk recept