Dep de biefstukken droog met keukenpapier en wrijf ze in met de cajunkruiden. Verhit 2 el van de olie in een koekenpan en bak de biefstukken een halve minuut op elke kant tot het vlees aan de buitenkant bruin is. Haal de biefstukken uit de pan en laat ze in 10 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Wikkel ze strak op in plastic keukenfolie en leg ze 30 min. in de vriezer. Verwijder het groen van de venkelknol en bewaar het om te garneren. Snijd de knol door de stelen doormidden en snijd de helften in flinterdunne plakjes. Snijd de bieslooksprietjes over de lengte in drieen en mix ze in een kom met de mais en de venkelpartjes. Breng op smaak met het sap van een halve limoen, 2 el van de olie en peper en zout. Haal de licht aangevroren biefstukken uit de vriezer, verwijder de folie en snijd ze in dunne plakjes. Leg de plakjes in een cirkel over vier grote platte borden. Houd het midden van de cirkel vrij voor de salade. Wacht eventueel even tot de biefstuk weer op kamertemperatuur is. Druppel de rest van de olie over het vlees en maal er zwarte peper over. Verdeel de salade over de borden. Snijd de andere limoenhelft in vier partjes en serveer deze bij de carpa
Cajuncarpaccio van biefstuk met venkelsalade is een recept van Jumbo